Marshmallows
Zachte, luchtige marshmallows die je eenvoudig thuis kunt maken.
Marshmallows
Zachte, luchtige marshmallows die je eenvoudig thuis kunt maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
10 gelatineblaadjes
120 g stroop
340 g basterdsuiker
180 ml + extra water om de gelatineblaadjes in te weken water
2 eiwitten
1 eetlepel vanille-extract
100 g poedersuiker
100 g maïzena
Stap voor stap
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Doe de stroop, de suiker en het water in een grote steelpan op middelhoog vuur. Breng de suiker aan de kook en laat 5 minuten koken. Niet roeren.
Doe de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Mix gedurende 1 minuut op snelheid 10 tot er pieken ontstaan.
Terwijl de mixer draait, schenk je de suikersiroop er langzaam langs de zijkant van de kom bij.
Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het eiwit- en suikermengsel. Voeg het vanille-extract toe.
Klop op snelheid 10 tot het mengsel van marshmallow dik en glanzend is.
Meng de poedersuiker en maïzena erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi er een ruime hoeveelheid van het poedersuikermengsel over. Zo voorkom je dat de marshmallow vastplakt.
Schenk het mengsel van marshmallow erop, strooi het poedersuikermengsel erover en laat het een nacht op kamertemperatuur rusten. Bestrooi een scherp mes met maïzena voordat je de marshmallow in de gewenste vorm en stukjes snijdt.