Merveilleux
Deze merveilleux is vederlicht en heerlijk als dessert of verwensnack.
Merveilleux
Deze merveilleux is vederlicht en heerlijk als dessert of verwensnack.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
4 eieren
150 g basterdsuiker
175 g poedersuiker, gezeefd
1 theelepel vanille-extract
600 ml zware room
2 eetlepels mascarpone
200 g chocoladeschaafsel
200 g kersen
Stap voor stap
Scheid de eieren en doe de eiwitten in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde bevestigd. Mix op snelheid 6 tot het geheel schuimig is. Verhoog de snelheid tot 10 en voeg de basterdsuiker lepel voor lepel toe. Mix tot er zich zeer stijve pieken vormen.
Vouw de vanillepasta en 100 g gezeefde poedersuiker er op halve snelheid in. Breng de merengue over in een spuitzak met grote spuitmond. Spuit een ronde bodem en koepelvormig 'hoedje' voor de merveilleux. Bak 2 uur in een voorverwarmde oven van 90 °C. Laat ten minste 1 uur afkoelen voordat je de ovendeur opent.
Klop de room samen met 75 g poedersuiker en mascarpone tot het een dikke consistentie heeft (dikker dan normale slagroom). Smeer wat van de opgeklopte slagroom op de bodem van de merengue en plaats het 'hoedje' er bovenop. Bedek de buitenkant van de merengue met de slagroom en strooi het chocoladeschaafsel erover. Leg er een kers bovenop.