New york cheesecake
Romige klassieke cheesecake uit New York die er prachtig uitziet.
New york cheesecake
Romige klassieke cheesecake uit New York die er prachtig uitziet.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
110 g digestive-koekjes
160 g basterdsuiker
60 g gesmolten boter
600 g roomkaas
2 eetlepel bloem
2/3 vanille-extract
40 ml citroensap
2 eieren
140 ml zure room
Stap voor stap
Doe de digestive-koekjes in de foodprocessor. Meng op snelheid 2 tot de koekjes zijn verkruimeld. Voeg 1 eetlepel suiker en gesmolten boter toe en meng 1 minuut op snelheid 2 tot alles goed is gemengd.
Bedek de onderkant van een springvorm (23 cm) met een vierkant stuk bakpapier. Klem de rand van de springvorm vast (het overtollige papier steekt uit de onderkant).
Druk het koekmengsel op de bodem van de vorm. Bak 10 minuten op 180 °C. Haal de vorm uit de oven en laat even afkoelen.
Doe de roomkaas in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Zet de snelheidshendel op 2. Klop de roomkaas 2 minuten. Voeg geleidelijk suiker toe en blijf mengen tot de suiker volledig is opgenomen.
Voeg bloem, vanille-extract en citroensap toe en klop nog een minuut.
Vervang de platte menghaak door de draadgarde. Voeg 3 eieren toe. Klop 2 minuten op snelheid 2. Schraap een paar keer langs de randen om ervoor te zorgen dat het mengsel zo glad mogelijk is.
Voeg zure room toe en klop nog een minuut.
Vet de rand van de springvorm in met boter en bedek met bakpapier. Schenk het roomkaasmengsel in de vorm.
Bak 15 minuten op 180 °C. Verlaag de temperatuur tot 110 °C en bak 45 minuten. Schakel de oven uit en laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven.
Bedek de cheesecake met een laagje van zure room gemengd met suiker en citroensap.