Skip the navigation

Normandische taart

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Tarte Normande

Normandische taart

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Koken
25min
Totaal
45min
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

250 g bloem

40 g basterdsuiker

100 g suiker

1 theelepel zout

125 g boter

3 ei

1 kg appels

50 g amandelpoeder

200 g zure room

45 ml calvados

1 eetlepel geroosterd amandelschaafsel

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, de basterdsuiker en het zout in een kom van een mixer/keukenrobot voorzien van deeghaak. Voeg de boterblokjes toe en mix gedurende 2 minuten op snelheid 2. Voeg 1 ei toe en mix tot er deeg ontstaat.

  2. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het 30 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Plaats het uitgerolde deeg in een ingevette taartvorm.

  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in partjes. Plaats de appelpartjes direct op het deeg, met enige overlap.

  5. Doe 2 eieren, suiker, amandelpoeder en zure room in de kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg calvados toe en mix 30 seconden op snelheid 4. Giet de vulling over de appels.

  6. Bak gedurende 25 minuten op 220 °C. Indien gebakken, besprenkelen met geroosterd amandelschaafsel. In de pan laten afkoelen.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale