Pannenkoeken met dadels en cashewboter
Zin in iets zoets? Deze zelfgemaakte pannenkoeken met cashewboter en ahornsiroop bieden uitkomst. Recept bereid in de KitchenAid Artisan K400 blender. Probeer het eens.
Pannenkoeken met dadels en cashewboter
Zin in iets zoets? Deze zelfgemaakte pannenkoeken met cashewboter en ahornsiroop bieden uitkomst. Recept bereid in de KitchenAid Artisan K400 blender. Probeer het eens.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
8 dadels
250 ml melk of een melkvervanger
1 ei
200 g bloem
2 theelepels bakpoeder
225 g cashewnoten
80 ml ahornsiroop
1 theelepel vanille-extract
3/4 theelepel zout
3 eetlepels neutrale olie
Een beetje extra olijfolie voor in de pan
Stap voor stap
Ontpit de dadels.
Doe dadels, melk, ei, 1 eetlepel olie, bloem, bakpoeder en ½ theelepel zout in de kan van de blender. Mix op snelheid 5 tot een glad beslag.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur, vet de pan lichtelijk in en giet een lepel beslag in de pan.
Bak de pannenkoeken 2 minuten tot er belletjes op het oppervlak ontstaan. Draai de pannenkoek om en bak hem nog een minuut totdat hij goudbruin is.
Meng de cashewnoten, ahornsiroop en het vanille-extract in een kom. Roer tot de noten bedekt zijn met de siroop.
Spreid de cashewnoten in één gelijkmatige laag uit over een bakplaat met bakpapier. Rooster 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, totdat ze goudbruin zijn. Zet ze apart en laat ze afkoelen.
Voeg noten, 2 eetlepels olie en ¼ theelepel zout toe aan de mengbeker voor kleine hoeveelheden en begin met mengen op snelheid 3.
Verhoog langzaam de snelheid van de blender tot er een gladde spread ontstaat. Schraap langs de zijkant van de mengbeker naar beneden en voeg zo nodig meer olie toe.
Stapel de pannenkoeken zo hoog als je durft. Voeg een dot romige cashewboter en een flinke scheut ahornsiroop toe. Voeg fijngehakte dadels toe voor wat extra bite en gekaramelliseerde cashewnoten voor wat extra knapperigheid!