Pecantaart
Deze pecantaart heeft een heerlijk rijke, nootachtige smaak en is gemakkelijk te maken.
Pecantaart
Deze pecantaart heeft een heerlijk rijke, nootachtige smaak en is gemakkelijk te maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g boter, zacht
70 g poedersuiker
2 theelepels zout
3+1 eieren
175+5 g patentbloem
10 g amandelmeel
70 g boter, gesmolten en gekoeld
100 g bruine suiker
80 ml ahornsiroop
2 theelepels vanille-extract
250 g pecannoten
Stap voor stap
Doe de zacht geworden boter in de kom van de mixer. Bevestig de stamper met flexibele rand en mix de boter 3 minuten op snelheid 4.
Voeg de poedersuiker en 1 theelepel zout toe en mix gedurende 2 minuten op snelheid 4. Voeg 35 g ei toe terwijl de mixer draait. Zet de snelheidshendel op 2 en voeg de bloem en het amandelmeel toe.
Vorm het deeg tot een bal en wikkel deze in vershoudfolie. Zet dit 1 uur in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en plaats het in een ingevette taartvorm. Bedek het deeg met bakpapier en bakbonen en bak het deeg gedurende 20 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven.
Doe de gesmolten boter, bruine suiker en 1 eetlepel bloem in de kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix de ingrediënten op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg ahornsiroop, vanille-extract, zout en eieren toe. Mix op snelheid 4 gedurende 30 seconden.
Verdeel de pecannoten gelijkmatig over de taartbodem. Giet de vulling erover en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Strooi voor het serveren wat zout over de taart.