emeagif
Skip the navigation

Pecantaart

KitchenAid chef-kok

Deze pecantaart heeft een heerlijk rijke, nootachtige smaak en is gemakkelijk te maken.

Import-Recipe - Pecan pie

Pecantaart

KitchenAid chef-kok

Deze pecantaart heeft een heerlijk rijke, nootachtige smaak en is gemakkelijk te maken.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
10min
Koken
50min
Totaal
1h
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

100 g boter, zacht

70 g poedersuiker

2 theelepels zout

3+1 eieren

175+5 g patentbloem

10 g amandelmeel

70 g boter, gesmolten en gekoeld

100 g bruine suiker

80 ml ahornsiroop

2 theelepels vanille-extract

250 g pecannoten

Stap voor stap

  1. Doe de zacht geworden boter in de kom van de mixer. Bevestig de stamper met flexibele rand en mix de boter 3 minuten op snelheid 4.


  2. Voeg de poedersuiker en 1 theelepel zout toe en mix gedurende 2 minuten op snelheid 4. Voeg 35 g ei toe terwijl de mixer draait. Zet de snelheidshendel op 2 en voeg de bloem en het amandelmeel toe.


  3. Vorm het deeg tot een bal en wikkel deze in vershoudfolie. Zet dit 1 uur in de koelkast.


  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en plaats het in een ingevette taartvorm. Bedek het deeg met bakpapier en bakbonen en bak het deeg gedurende 20 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven.


  5. Doe de gesmolten boter, bruine suiker en 1 eetlepel bloem in de kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix de ingrediënten op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg ahornsiroop, vanille-extract, zout en eieren toe. Mix op snelheid 4 gedurende 30 seconden.


  6. Verdeel de pecannoten gelijkmatig over de taartbodem. Giet de vulling erover en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.


  7. Strooi voor het serveren wat zout over de taart.