Pesto van gele paprika
Deze unieke pesto barst van de smaak en maakt je smaakpapillen goed wakker.
Pesto van gele paprika
Deze unieke pesto barst van de smaak en maakt je smaakpapillen goed wakker.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 gele paprika
30 g parmezaanse kaas
20 g pijnboompitten
50 ml olijfolie
1/2 teentje knoflook
1/2 theelepel zout
Stap voor stap
Halveer de gele paprika's en verwijder de witte kern en zaadjes. Snijd ook de helften doormidden.
Leg de paprika's op een bakplaat met bakpapier en bak ze 40 minuten op 200 °C tot het vel van de paprika's gerimpeld en zwart is.
Laat alles afkoelen en verwijder het vel. Leg apart.
Doe de Parmezaanse kaas in de foodprocessor en gebruik de pulsfunctie om de kaas fijn te raspen.
Voeg de gele paprika's, pijnboompitten, olijfolie, knoflook en het zout toe. Gebruik snelheid 2 om te mixen tot er een pasta ontstaat.
Serveer de pesto met pasta, op brood of als een dip.