Pitabrood
Pitabrood
Hulpmiddelen
Ingrediënten
7 g actieve droge gist
250 ml water, lauwwarm
420 g bloem
10 g zout
2 eetlepel olijfolie
Stap voor stap
Doe de gist, het warme water en 150 gram bloem in de kom van de mixer/keukenrobot.
Plaats de draadgarde en mix op snelheid 2 tot alles goed is gemengd. Laat het mengsel 10 minuten op een warme plek rusten totdat er kleine belletjes aan het oppervlak ontstaan.
Voeg het zout, de olijfolie en de resterende 270 gram bloem toe aan het deeg.
Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot en kneed het deeg 5 minuten.
Het deeg hoort zacht, soepel en een beetje kleverig aan te voelen. Je moet het deeg eenvoudig van de zijkanten van de kom los kunnen trekken. Als het deeg te nat is, voeg dan tijdens het kneden per keer één eetlepel extra bloem toe.
Laat het deeg op een warme plek rusten tot het in volume is verdubbeld (ongeveer 2 uur).
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd het in 8 stukken. Vorm elk stuk tot een bal door het deeg van boven naar beneden te trekken en het aan de onderkant samen te drukken. Bestrijk elke deegbal met wat olijfolie. Dek af met een theedoek en laat ongeveer 30 minuten rusten.
Rol elke bal uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm en bak in een licht ingevette koekenpan.
Draai het brood om als het omhoog komt en bruin begint te worden. Bak het brood in totaal 5 minuten en draai het na iedere minuut om.