Pompoenbrood
Geniet van dit pompoenbrood met een schep roomkaas als dessert of verwarm het in de broodrooster voor een heerlijk zoet ontbijt.
Pompoenbrood
Geniet van dit pompoenbrood met een schep roomkaas als dessert of verwarm het in de broodrooster voor een heerlijk zoet ontbijt.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
160 ml neutrale olie
3 eieren
170 g basterdsuiker
200 g lichtbruine suiker
1 vanilleboon
400 g pompoenpuree
300 g bloem
1 theelepels kaneel
1 theelepels nootmuskaat
1/4 theelepels gemberpoeder
1/8 theelepels gemalen kruidnagel
1 theelepels zout
1 theelepels bakpoeder
1/2 theelepels baksoda
Stap voor stap
Voeg de olie, eieren, beide soorten suiker, zaden van de vanilleboon en de pompoenpuree toe aan de kom van een mixer die is voorzien van een platte menghaak. Mix op snelheid 2 tot alles is gemengd.
Voeg de bloem, de kruiden, het bakpoeder en de baksoda toe. Mix kort op snelheid 2 tot alles gemengd is. Giet het beslag in een ingevet cakeblik en bak 60-70 minuten (of tot een prikker er schoon uitkomt) in een voorverwarmde oven op 180°C. Laten afkoelen voordat je het snijdt en serveert.