Skip the navigation

Pompoenbrood

KitchenAid Chef

Geniet van dit pompoenbrood met een schep roomkaas als dessert of verwarm het in de broodrooster voor een heerlijk zoet ontbijt.

pumpkinbread thumbnail

Pompoenbrood

KitchenAid Chef

Geniet van dit pompoenbrood met een schep roomkaas als dessert of verwarm het in de broodrooster voor een heerlijk zoet ontbijt.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
10min
Koken
1h10
Totaal
1h20
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

160 ml neutrale olie

3 eieren

170 g basterdsuiker

200 g lichtbruine suiker

1 vanilleboon

400 g pompoenpuree

300 g bloem

1 theelepels kaneel

1 theelepels nootmuskaat

1/4 theelepels gemberpoeder

1/8 theelepels gemalen kruidnagel

1 theelepels zout

1 theelepels bakpoeder

1/2 theelepels baksoda

Stap voor stap

  1. Voeg de olie, eieren, beide soorten suiker, zaden van de vanilleboon en de pompoenpuree toe aan de kom van een mixer die is voorzien van een platte menghaak. Mix op snelheid 2 tot alles is gemengd.

  2. Voeg de bloem, de kruiden, het bakpoeder en de baksoda toe. Mix kort op snelheid 2 tot alles gemengd is. Giet het beslag in een ingevet cakeblik en bak 60-70 minuten (of tot een prikker er schoon uitkomt) in een voorverwarmde oven op 180°C. Laten afkoelen voordat je het snijdt en serveert.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale