Pompoentaart
Het enige recept voor pompoentaart dat je nodig hebt.
Pompoentaart
Het enige recept voor pompoentaart dat je nodig hebt.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g patentbloem
40 g fijne basterdsuiker
een snuifje zout
125 g boter, in blokjes gesneden
1+2 eieren
225 g pompoenpuree
100 ml gezoete gecondenseerde melk
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel gemalen gember
Stap voor stap
Meng in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak de bloem, het suiker en het zout gedurende 30 seconden op snelheid 1.
Voeg de boter toe en mix gedurende 2 minuten op snelheid 2. Voeg ten slotte het ei toe en meng het tot het deeg een bal vormt.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het 30 minuten in de koelkast.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit. Doe het in een bakblik, snijd de randen bij, bedek het deeg met bakpapier en bakbonen en bak het gedurende 15 minuten op 190 ºC in een voorverwarmde oven. Verwijder de bakbonen en bak nog eens 5 minuten. Haal de taart uit de oven.
Voeg de pompoenpuree, gecondenseerde melk, eieren en specerijen toe aan de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde. Meng gedurende 1 minuut op snelheid 4.
Schenk de vulling op de voorgebakken taartbodem en bak de taart gedurende 20-25 minuten op 190 ºC in een voorverwarmde oven.