Poolse gevulde koolrolletjes
Deze Poolse gevulde koolrolletjes met tomatensaus zijn een heerlijke hartige traktatie!.
Poolse gevulde koolrolletjes
Deze Poolse gevulde koolrolletjes met tomatensaus zijn een heerlijke hartige traktatie!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g schouderham, in blokjes en gekoeld
250 g basmatirijst, gekookt en gekoeld
6 grote savooiekoolbladeren
500 g tomato passata
500 ml groente- of kippenbouillon
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper
Stap voor stap
Plaats de voedselmolen op de mixer/keukenrobot. Maal de schouderham op snelheid 4.
Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot. Combineer de ham met de gekookte rijst, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper op snelheid 4. Als je wilt controleren of het kruidenmengsel goed is, kun je een klein beetje van het vleesmengsel in een kleine pan bakken om te proeven.
Blancheer de koolbladeren in een grote pan met kokend water tot ze zacht zijn. Als de bladeren een dikke nerf hebben, kun je die met een klein mes kleiner maken.
Dep de bladeren droog met een keukendoek. Verdeel het vleesmengsel in 6 stukken. Maak er langwerpige ballen van en draai de koolbladeren er voorzichtig omheen.
Meng de bouillon met de tomatenpassata in een grote pan. Breng op smaak met 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel zwarte peper en leg de koolrolletjes onder in de pan. Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Doe vervolgens het deksel op de pan en laat de rolletjes op laag vuur 45-60 minuten stoven, totdat de kool zacht is. Draai de koolrolletjes niet te vaak tijdens het koken. Als je teveel saus hebt, kun je het deksel eraf halen tijdens het koken, zodat een deel kan verdampen.
TIP: Garneer met gesneden peterselie of dille en serveer met aardappelpuree.