Hulpmiddelen
Ingrediënten
375 g bloem
1/2 theelepel suiker
1/2 theelepel zout
3 eidooiers
1 ei
100 ml slagroom
1 eetlepel boter, op kamertemperatuur
50 ml wodka
1 kg plantaardige olie om in te frituren
115 g bloemsuiker
Stap voor stap
Doe de bloem, de suiker en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix 30 seconden op snelheid 1. Verhoog de snelheid naar 4 en voeg de boter toe. Voeg geleidelijk de eidooiers, het ei en de slagroom toe.
Zodra het deeg samenplakt, vervang je de menghaak door de deeghaak en voeg je de wodka toe. Kneed 6-7 minuten door. Haal het deeg uit de kom, maak er een rol van en verpak het in plasticfolie. Laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Verdeel het deeg in 8 stukken. Rol elk stuk deeg met behulp van de pastaroller op de dikste stand uit. Vouw het daarna dubbel en rol het nogmaals uit. Vouw het in totaal 4 keer dubbel tot een soepel deeg. Rol het deeg daarna steeds dunner uit tot dikte 5. Bestrooi het deeg eventueel met wat bloem zodat het niet plakt. Bewaar het uitgerolde deeg onder een vochtige theedoek en zorg dat het niet aan elkaar plakt. Snijd het deeg in rechthoekjes van 3-4 cm en maak daarna in het midden een opening. Steek één van de uiteindes van elk lapje door de opening en leg ze op een bakplaat. Bewaar ze in de koelkast.
Once all the dough strips are shaped, heat up half of the vegetable shortening in a pan to 180°C. Deep fry half of the the dough strips, flipping them halfway through. After frying, place on tissue to absorb excess fat. Repeat with the rest of the dough strips using fresh vegetable shortening. Arrange the angel wings on a platter and sprinkle with the icing sugar.