Pruimenjam
Zelfgemaakte pruimenjam die de smaak van herfstfruit vangt in een potje.
Pruimenjam
Zelfgemaakte pruimenjam die de smaak van herfstfruit vangt in een potje.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
0,4 kg pruimen
50 ml water
166,7 geleisuiker (suiker en fruit in een verhouding van 1:1 - lees de verpakking)
1/3 citroen(sap)
Stap voor stap
Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pitten.
Plaats het slowjuicerhulpstuk op de mixer/keukenrobot en bevestig de sauszeef. Maak sap van het fruit op snelheid 4.
Meet 350 ml pruimensap af en giet het in een pan. Voeg water toe. Breng het aan de kook. Voeg suiker en citroensap toe en roer.
Breng aan de kook en laat 1 minuut koken terwijl je continu blijft roeren.
Schep de gelei over in hete gesteriliseerde potten, waarbij je bovenin nog 0,5 cm ruimte overlaat. Plaats de gesteriliseerde deksels en ringen op de potjes en sluit ze vervolgens goed af.
Laat de jam afkoelen.