Ratatouille met chorizo
Heerlijke Franse groenteschotel met pittige chorizo!.
Ratatouille met chorizo
Heerlijke Franse groenteschotel met pittige chorizo!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 knoflookteentjes
1 rode ui
4 eetlepels olijfolie
1 aubergine
2 oranje paprika’s
2 courgettes
2 eetlepels tomatenpassata
2 eetlepels verse tijm
3 eetlepels verse rozemarijn
1 theelepel zout
1/4 theelepel peper
Stap voor stap
Pel de knoflookteentjes. Hak de knoflook fijn. Pel de ui en snijd door de helft.
Plaats een snijschijf in de foodprocessor en zet op snelheid 1. Doe de rode ui in de vultrechter om deze in blokjes te snijden. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een stoofpot. Voeg de ui en knoflook toe en fruit al roerend tot het zacht is.
Snijd de zaadlijsten uit de oranje paprika’s en snijd in vieren. Snijd de courgettes in de lengte door. Snijd de aubergines in vieren. Plaats een snijschijf in de foodprocessor en zet op snelheid 1. Doe de ui in de vultrechter om deze in blokjes te snijden. Voeg toe aan de stoofpot.
Voeg de tomatenpassata, verse tijm, rozemarijn, zout en peper toe. Roer goed door en laat afgedekt op middelhoog vuur 30 minuten sudderen.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan. Snijd de chorizo in plakjes en voeg toe. Bak de plakjes chorizo op middelhoog vuur. Voeg de chorizo met de olie toe aan de stoofpan met de ratatouille. Serveer warm met vers stokbrood.