Ratatouille met worst en tomatenroomsaus
Een typisch Frans gerecht met een Italiaanse twist, dus eigenlijk altijd wel een goed idee.
Ratatouille met worst en tomatenroomsaus
Een typisch Frans gerecht met een Italiaanse twist, dus eigenlijk altijd wel een goed idee.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1/2 aubergine
1 courgette
1 zomerpompoen
3 romatomaten
8 spruitjes
1 rode ui
5 knoflookteentjes
10 asperges
2 eetlepels olijfolie
450 g Italiaanse worst
60 ml witte wijn
450 ml tomatensaus
2 eetlepels oregano
1 theelepels chilivlokken
235 ml vloeibare room
170 g geraspte mozzarella
1/2 theelepels zout
1/2 theelepels gemalen zwarte peper
Stap voor stap
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bevestig de schaaftrommel op de foodprocessor en vergrendel het deksel. Zet het apparaat op hoge snelheid en doe de aubergine, de courgette, de zomerpompoen, de romatomaten en de spruitjes in de vultrechter. Gebruik de stamper om alle groenten in plakjes te snijden. Houd de spruitjes apart en zet alles opzij.
Gebruik de rasptrommel om de mozzarella te raspen op een lage stand en zet die apart.
Verhit een sauteerpan en doe daar de worst in, bak die goed door en schept de worst uit de pan.
Voeg de olijfolie toe aan de sauteerpan. Voeg dan de fijngesneden rode ui, de asperges, de fijngehakte knoflook en de spruitjes toe en sauteer alles op middelhoog vuur totdat de groenten zacht zijn. Dat duurt ongeveer 5 tot 7 minuten. Voeg de worst toe aan de groenten en doe er de wijn bij om af te blussen. Voeg de tomatensaus, room, basilicum, oregano en de chilivlokken toe en laat alles inkoken totdat de vloeistof tot de helft is gereduceerd. Dat duurt ongeveer 15 minuten.
Voor het samenstellen doe je het Italiaanse worstmengsel onder in een zware ronde ovenschaal. Begin aan de buitenkant en leg de aubergine, courgette, pompoen en de tomaten in laagjes en rondjes over het worstmengsel. Bedek de groenten met kaas en bak ze 20 minuten.