Skip the navigation

Rijstepap met lime kokos en frambozen

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Lime and Coconut Rice Porridge with Raspberries

Rijstepap met lime kokos en frambozen

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

Blender
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

420 ml volvette kokosmelk in blik (1 blik van 400 ml)

70 g ongezoete, geraspte kokos

60 ml pure ahornsiroop

1/4 theelepel fijn geraspte lime-zest

60 ml vers lime-sap

2 theelepels natuurlijk vanille-extract

2 theelepels natuurlijk vanille-extract

Snufje zeezout

450 g gekookte volkorenrijst (zacht maar niet papperig)

3 eetlepels ruwe kokosolie

160 g verse frambozen

15 g kokosvlokken

Stap voor stap

  1. Doe 240 ml kokosmelk, de geraspte kokos, ahornsiroop, lime-zest, lime-sap, gember, vanille en zout in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender, sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op de hoogste snelheid totdat het mengsel glad en smeuïg is.


  2. Voeg 225 g van de gekookte rijst toe, sluit het deksel en pureer 10 seconden op snelheid 4 totdat het mengsel romig maar nog korrelig is.


  3. (Laat niet te lang draaien. Het mengsel mag niet helemaal glad zijn want anders is het eindresultaat te papperig.)


  4. Smelt in een sauspan op middelmatig vuur de kokosolie en giet het rijstmengsel erbij. Laat ongeveer 1 minuut lang sudderen.


  5. Zet het vuur laag en roer de rest van de gekookte rijst en de kokosmelk erdoor.


  6. Roer een minuut of 2 totdat het mengsel wat dikker is maar nog romig en luchtig.


  7. Dit mengsel zal indikken als het ook maar één minuut afkoelt en als u het langer laat koken, droogt het uit.

  8. Verdeel de rijstepap over vier schaaltjes en werk elk schaaltje af met 1 lepel geraspte kokos en 40 g verse frambozen.


  9. Onmiddellijk serveren.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale