Romige knoflook champignonsoep
Er is niets beters dan een kom van deze romige knoflook-champignonsoep
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
500 ml
groentebouillon
2 theelepel
verse thijm, gehakt
2 theelepel
knoflook, fijngehakt
250 g
champignons, in plakjes
2 eetlepel
boter
100 ml
slagroom
zout en peper
Stap voor stap
Verhit de boter in een grote koekenpan.
Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak 30 seconden. Voeg de champignons toe en bak tot ze bruin zijn. Breng op smaak met zout en peper en laat nog een minuut op het vuur staan.
Giet de groentebouillon en de room in de kan van een blender. Voeg de champignons en tijm toe.
Zet de blender op de soepstand en kook tot het programma klaar is. Strooi er wat peper overheen en garneer met verse tijmtakjes.