Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 ml water, lauwwarm
100 ml melk, lauwwarm
50 g basterdsuiker
25 g gist
30 ml neutrale olie
1 ei
500 g bloem
1 theelepel zout
250 g vanillecustard
25 g poedersuiker
Stap voor stap
Doe water, melk, suiker, gist, neutrale olie, ei, bloem en zout in de kom van een mixer/keukenrobot, uitgerust met de kneedhaak. Meng gedurende 5 minuten op snelheid 1 tot zich een soepel, plakkerig deeg vormt. Laat 1 uur rusten op een warme plek.
Sla de lucht uit het deeg, rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd rondjes uit met een diameter van ongeveer 12 cm. Laat 10 minuten rusten.
Doe een schepje custard op elk rondje deeg. Maak een bal door alle zijkanten van het deeg samen te brengen en dicht te knijpen.
Laat de donuts met een schuimspaan zakken in een pan met frituurolie op 180 °C. Frituur de donuts 4 minuten, waarbij je ze regelmatig keert. Haal ze eruit als alle kanten goudbruin zijn.
Serveer met een beetje poedersuiker.