Hulpmiddelen
Ingrediënten
450 g zelfrijzend bakmeel
75 g basterdsuiker
1 theelepel zout
100 g boter, blokjes
150 ml karnemelk
2 eetlepels melk
Stap voor stap
Doe de bloem, basterdsuiker, zout en boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de deeghaak.
Mix op snelheid 1 tot alle ingrediënten zijn samengevoegd en de boter is uiteengevallen in blokjes ter grootte van een erwt.
Schakel de mixer/keukenrobot uit en giet de karnemelk erin. Mix op snelheid 1 tot het deeg substantie krijgt.
Plaats het rafelige deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 6 tot 10 keer. Sla het deeg met je handen plat tot het ongeveer 4 cm dik is.
Dip een sconesnijder in wat bloem, snij de scones uit en plaats ze op een bedekte bakplaat. Kneed de stukjes deeg met je handen tot een geheel en snijd de rest van de scones uit.
Bestrijk de bovenkant van de scones met wat melk en bak ze gedurende 15 minuten (of tot ze goudbruin zijn) in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Snij de scones met een broodmes doormidden en vul ze met je favoriete toppings.