Spaghetti met ragout van inktvis en garnalen
Spaghetti met ragout van inktvis en garnalen
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 (plus extra om te bereiden) g tarwemeel
1 middelgrote eieren
250 g inktvis
150 g garnaalstaarten met schaal
80 g tomatenpulp
1/2 glas witte wijn
10 g basilicum
1/2 gesnipperde ui
2 eetlepels extra vergine olijfolie
Snufje zeezout
Snufje gemalen zwarte peper
Stap voor stap
Fruit in een koekenpan de ui in de olie, voeg vervolgens de inktvis en de wijn toe en laat de wijn verdampen. Voeg de tomatenpulp, zout en peper toe, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.
Doe terwijl de saus staat te sudderen de eieren, het meel en het zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in porties ter grootte van een walnoot.
Bevestig de pastapers, voorzien van de spaghettischijf, aan de keukenrobot. Zet de keukenrobot op een snelheid tussen de 8 en de 10, afhankelijk van de vochtigheid van het deeg.
Doe de deegballetjes ter grootte van een walnoot in de opening aan de bovenkant en gebruik de zwenkarm om de pasta op de gewenste lengte af te snijden.
Leg de spaghetti op een doek waar je wat extra meel op hebt gestrooid en laat een paar minuten drogen voor gebruik, of gebruik het droogrek voor pasta van KitchenAid.
Voeg terwijl de pasta ligt te drogen de garnalen toe aan de saus, zet het vuur lager en laat 3 minuten meebakken.
Kook de spaghetti in gezouten kokend water, giet zorgvuldig af en voeg toe aan de koekenpan met de saus.
Roer 1 minuut lang goed, verdeel de spaghetti over 4 borden en strooi er wat rucola over.