Sprankelende aardbeiensorbet
Deze klassieke zomercombinatie van champagne en aardbeien bruist van zomerse sferen.
Sprankelende aardbeiensorbet
Deze klassieke zomercombinatie van champagne en aardbeien bruist van zomerse sferen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
550 g aardbeien, gewassen en ontdaan van steeltjes en kroontjes
125 g suiker, zonder klontjes
1/2 rasp van een citroen
2 eetlepels citroensap
200 g glucose
pinch salt
350 ml champagne of prosecco
Stap voor stap
Plaats de KitchenAid IJskom gedurende 24 uur in de vriezer.
Doe de aardbeien, 2 eetlepels suiker, citroenrasp en citroensap in een blender en meng dit 30 seconden op een hoge snelheid.
Bevestig het gardeaccessoire op de KitchenAid mixer/keukenrobot. Giet de aardbeienpuree in de mengkom en voeg de resterende suiker, glucose en zout toe.
Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en klop totdat alle ingrediënten goed zijn vermengd, ongeveer een minuut lang. Verlaag de snelheid dan naar Roeren, en voeg de champagne (of prosecco) toe, waarna je nog even roert en meteen stopt zodra alles is vermengd.
Schenk het mengsel in een kom, bedek het met huishoudfolie, en laat het gedurende minstens twee uur koelen.
Wanneer je er ijs van wilt draaien, neem je de ijskom uit de vriezer en vergrendel je deze op de basis van de mixer/keukenrobot. Plaats de roerspaan in de kom, en giet het lavendel-custardmengsel in de kom. Vergrendel de mixerkop, zet de snelheid op Roeren, en stel de timer in op twintig minuten.
Nadat je het sorbetijs hebt gedraaid, lepel je het sorbetijs uit de kom en doe je het in een luchtdicht afsluitbaar diepvriesbakje. Laat het dan nog gedurende zes tot acht uur bevriezen in de vriezer.