Steak tartaar met mozzarrellamousse en pistachenoten
Steak tartaar met mozzarrellamousse en pistachenoten
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g magere haasbiefstuk
60 g mozzarella
25 g zure room
1 eetlepel balsamicoazijn
5 g basilicum
1 eetlepel mosterdsaus
2 eetlepel extra vergine olijfolie
snufje zeezout
snufje zwarte peper
50 g pistachenoten
Stap voor stap
Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Voeg de mozzarella, zure room, zout, peper en 2 eetlepels olie toe. Klop op snelheid 4 tot alles goed gemengd is.
Zet de grove maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.
Snijd het vlees in blokjes, zet de keukenrobot op snelheid 2.
Maal het vlees in de molen, duw het indien nodig voorzichtig naar beneden met de wisser.
Meng het vlees met de balsamicoazijn, basilicum, mosterd, zout en peper.
Zet 4 ringvormen op 4 borden, vul de helft van de ring met het vlees en vul aan met de mozzarellamousse. Verwijder de ringen voor het serveren door ze omhoog te tillen.
Bestrooi na het verwijderen van de ringen met gehakte pistachenoten.
For lactose-intolerant, switch from mozzarella to a nice guacamole made with smashed avocado, tomato and onion.