Skip the navigation

Tagliatelle met krab citroen en verse tuinkruiden

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Tagliatelle with crab, lemon and fresh herbs

Tagliatelle met krab citroen en verse tuinkruiden

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
50min
Koken
15min
Totaal
1h5
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 portie pastadeeg, bereid met 1 eetlepel piment d’espelette en uitgerold tot op stand 6

125 ml olijfolie

2 tenen knoflook

2 zachte rode chilipepers

300 g vers wit krabvlees

2 eetlepel fijngehakte bladpeterselie

1 eetlepel fijngehakte dragon

2 eetlepel fijngehakte dille

1 eetlepel fijngehakte munt

1 eetlepel fijngesnipperd bieslook

1-2 sap van citroenen

naar smaak versgemalen zwarte peper en zout

Stap voor stap

  1. Plaats de tagliatellesnijder op de mixer en duw er de pastavellen door op snelheidsstand 2. Vang de pastaslierten op met de handen zodra ze uit de snijder komen. Leg de tagliatelle in een enkele laag op een schone keukenhanddoek of hang ze op een droogrek. Laat de pasta 30 minuten drogen en gebruik meteen. Of wentel licht in bloem en bewaar in een luchtdichte doos.

  2. Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem. Snij de knoflook en chilipepers in plakjes met de schaaftrommel van de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4. Fruit de knoflook en chilipepers 5 minuten tot ze lichtgekleurd zijn. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten infuseren. Roer er de krab, kruiden en citroensap naar smaak onder. Kruid met peper en zout.

  3. Kook de tagliatelle in een ruime hoeveelheid gezouten water beetgaar. Laat uitlekken, maar laat een tweetal eetlepels kookvocht achter in de pan. Voeg de tagliatelle en krabsaus toe en roer om tot de pasta volledig bedekt is met saus. Serveer meteen.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis broodkom!

Gratis broodkom (t.w.v. € 179) bij aankoop van de Mixer - Artisan by You