Tagliatelle met krab citroen en verse tuinkruiden
Tagliatelle met krab citroen en verse tuinkruiden
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 portie pastadeeg, bereid met 1 eetlepel piment d’espelette en uitgerold tot op stand 6
125 ml olijfolie
2 tenen knoflook
2 zachte rode chilipepers
300 g vers wit krabvlees
2 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
1 eetlepel fijngehakte dragon
2 eetlepel fijngehakte dille
1 eetlepel fijngehakte munt
1 eetlepel fijngesnipperd bieslook
1-2 sap van citroenen
naar smaak versgemalen zwarte peper en zout
Stap voor stap
Plaats de tagliatellesnijder op de mixer en duw er de pastavellen door op snelheidsstand 2. Vang de pastaslierten op met de handen zodra ze uit de snijder komen. Leg de tagliatelle in een enkele laag op een schone keukenhanddoek of hang ze op een droogrek. Laat de pasta 30 minuten drogen en gebruik meteen. Of wentel licht in bloem en bewaar in een luchtdichte doos.
Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem. Snij de knoflook en chilipepers in plakjes met de schaaftrommel van de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4. Fruit de knoflook en chilipepers 5 minuten tot ze lichtgekleurd zijn. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten infuseren. Roer er de krab, kruiden en citroensap naar smaak onder. Kruid met peper en zout.
Kook de tagliatelle in een ruime hoeveelheid gezouten water beetgaar. Laat uitlekken, maar laat een tweetal eetlepels kookvocht achter in de pan. Voeg de tagliatelle en krabsaus toe en roer om tot de pasta volledig bedekt is met saus. Serveer meteen.