Skip the navigation

Tijmcake met olijfolie

KitchenAid chef-kok

Deze cake combineert zoet met hartig en is het tussendoortje dat altijd kan.

oliveoilthymecake_thumbnail.jpg

Tijmcake met olijfolie

KitchenAid chef-kok

Deze cake combineert zoet met hartig en is het tussendoortje dat altijd kan.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
15min
Koken
40min
Totaal
55min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

200 g basterdsuiker

10 takjes tijm

1 citroen

4 eieren

200 ml olijfolie

50 ml melk

270 g bloem

1 theelepel zout

3/4 theelepel baksoda

1,5 theelepel bakpoeder

Stap voor stap

  1. Voeg de basterdsuiker, tijmblaadjes en citroenrasp toe aan de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak bevestigd. Mix op snelheid 2 totdat de suiker de consistentie van nat zand heeft. Voeg de eieren toe en meng totdat alles is opgenomen.

  2. Voeg de olijfolie en melk toe en mix tot één geheel is ontstaan.

  3. Breng de snelheid terug tot 1 en voeg de bloem, baksoda, het zout en bakpoeder toe. Mix totdat de droge ingrediënten net met de natte ingrediënten zijn gemengd. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm en bak 40 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot een satéprikker er helemaal droog uit komt.