Skip the navigation

Tomatensoep met gehaktballetjes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Tomato soup with meatballs

Duration
Totaal43min
Voorbereiden8min
Koken35min

Hulpmiddelen

CookProcessorCookProcessor

Ingrediënten

Serveren

150 g

uien, gepeld en in vieren gesneden

1 kg

tomaten, in vieren gesneden

1

prei, grof gehakt

2 eetlepels

olijfolie

1/2 bosje

platte peterselie

2

takjes verse dragon

2

blokjes rundvleesbouillon

750 ml

Water

2 eetlepels

tomatenpuree

3 eetlepels

suiker

350 g

vers bereide gehaktballetjes (2 cm)

peper

zout

Stap voor stap

  1. Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de ui, tomaten en prei toe. Sluit het deksel. Druk 15 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag. Doe de olijfolie in de kom. Verwijder de maatbeker en sluit het deksel. Selecteer 'BOIL P2' en druk op de startknop. Stap 1 wordt op het display weergegeven. Druk op Start om te bevestigen.

  2. Na Stap 1: voeg de peterselie, dragon, bouillonblokjes, water, tomatenpuree en suiker toe. Sluit het deksel. Druk op Start om stap 2 te starten.

  3. Na stap 2: druk op 'Cancel' (annuleren) om de warmhoudmodus te verlaten. Open de kom en verwijder de takjes dragon. Sluit het deksel. Stel de timer in op 2 minuten, druk op Start en verhoog de snelheid langzaam naar 10. Voeg de rauwe gehaktballetjes toe aan de soep. Sluit het deksel. Stel de temperatuur in op 110 °C en de timer op 5 minuten. Druk op Start. Breng op smaak met zout en peper. Serveer heet.