Tomatillosalsa
Tomatillosalsa wordt vaak gemaakt in een blender of foodprocessor. Door de voedselmolen te gebruiken, ben je met dit recept niet alleen minder tijd kwijt aan hakken, maar krijg je ook een vers smakende salsa met heerlijke textuur – perfect om je taco's of enchilada's met kip of varkensvlees helemaal af te maken. Of serveer de salsa gewoon met tortillachips.
Tomatillosalsa
Tomatillosalsa wordt vaak gemaakt in een blender of foodprocessor. Door de voedselmolen te gebruiken, ben je met dit recept niet alleen minder tijd kwijt aan hakken, maar krijg je ook een vers smakende salsa met heerlijke textuur – perfect om je taco's of enchilada's met kip of varkensvlees helemaal af te maken. Of serveer de salsa gewoon met tortillachips.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
450 g Verse groene tomatillo's (Mexicaanse aardkers), omhulsel verwijderd, gehalveerd
1/2 middelgrote witte ui, in vier stukken
3 kruidnagel knoflook
1-2 serranopeper, in de lengterichting doormidden gesneden
15 g verse koriander, blaadjes en steeltjes
1 1/2 theelepels fijn zeezout
3/4 theelepels komijn
2 theelepels vers limoensap
2 theelepels plantaardige olie
Stap voor stap
Plaats een rooster bovenin de oven, zo'n 10 cm van de grill af. Schakel de grill in. Vet een bakplaat in met olie en zet deze even aan de kant.
Leg de tomatillo's met de snijkant naar beneden verspreid op de ingevette bakplaat. Leg de uienpartjes er als één laag overheen. Plaats de knoflook en paprika met de snijkant omlaag op de bakplaat. Gril alles tot alle tukjes groente goudbruin worden. Draai de knoflook zo nodig om, zodat deze niet verbrandt. Neem de bakplaat uit de oven en zet deze 10 minuten weg om af te koelen.
Monteer de grove maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze op je mixer. Plaats de kom van de mixer onder de voedselmolen om de groenten op te vangen. Plaats alle gegrilde groenten en de koriander op het grote voedselblad van de voedselmolen. Zet de mixer op snelheid 4 en gebruik de stamper om de groenten verder de vulkoker in te duwen. Roer het zout en de komijn erin. Breng de groenten over naar een serveerschaal en dien ze direct op. Je kunt ze ook nog 2 dagen lang bewaren door ze in een afgedekte bak of schaal in de koelkast te bewaren.
De worst te braden: Verwarm een grote koekenpan of gietijzeren pan op middelhoog vuur, voeg er 1 eetlepel olijfolie aan toe en laat de worstjes aan alle kanten bruin worden. Zet het vuur lager en bak nog 10–15 minuten totdat het door en door gaar is.