Skip the navigation

Tulband

KitchenAid chef-kok

Deze heerlijke tulband is de ultieme blikvanger en de perfecte traktatie voor elk gezellig samenzijn.

Import-Recipe - Bundt cake

Tulband

KitchenAid chef-kok

Deze heerlijke tulband is de ultieme blikvanger en de perfecte traktatie voor elk gezellig samenzijn.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
15min
Koken
1h
Totaal
1h15
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

300 g bloem

200 g boter, zacht

400 g basterdsuiker

4 eieren

200 ml karnemelk

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel baksoda

1 theelepel gemalen kaneel

1 eetlepel roomkaas

1 theelepel melk

70 g poedersuiker

Stap voor stap

  1. Doe bloem, bakpoeder, baksoda, gemalen kaneel en een snufje zout in de kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 1 gedurende 15 seconden.


  2. Doe de boter en suiker in een andere kom. Mix op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg de eieren toe en laat het apparaat nog een minuut draaien.


  3. Voeg geleidelijk de bloem en de karnemelk toe. Mix tot een glad beslag.


  4. Schenk het beslag in een ingevette tulbandbakvorm.


  5. Bak 50 tot 60 minuten op 170 °C.


  6. Meng roomkaas, melk en poedersuiker in een kleine kom tot het mengsel glad is. Schenk het glazuur over de tulband. Garneer met de rozemarijn en verse cranberry's.