Tulbandcake met maanzaad en bietenglazuur
Deze verrassende tulbandcake ziet er niet alleen spectaculair uit, maar smaakt ook verrukkelijk!.
Ingrediënten
220 g boter, op kamertemperatuur
250 g basterdsuiker
3 eieren, losgeklopt
350 g zelfrijzende bloem, gezeefd
2 theelepels bakpoeder
190 g zure room
2 eetlepels melk
2 eetlepels maanzaad
3 eetlepels rietsuiker
200 g bloemsuiker, gezeefd
2-3 eetlepels rode bietensap, biologisch
Stap voor stap
Doe de zachte boter en de basterdsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak en mix op snelheid 6 tot een licht en luchtig mengsel.
Voeg de losgeklopte eieren, de gezeefde zelfrijzende bloem en het bakpoeder toe. Mix kort op snelheid 1 door elkaar.
Voeg de zure room, melk en het maanzaad toe en mix op snelheid 1 tot het gemengd is.
Vet een tulbandvorm in met bakspray en gebruik een kwastje om alle randjes goed in te smeren. Strooi rietsuiker over de bakspray. Dit zorgt ervoor dat je cake niet aan de vorm blijft plakken en je de cake na het bakken eenvoudig uit de bakvorm krijgt. Schep het cakebeslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak 40-45 minuten op 170°C in een voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Draai de cakevorm om boven een afkoelrooster met bakpapier en laat de cake voorzichtig uit de vorm glijden. Laat volledig afkoelen op het rooster.
Doe de bloemsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Voeg 2 eetlepels bietensap toe. Klop op snelheid 4 tot het glazuur glad is en dik genoeg. Als je glazuur te droog is, voeg dan nog wat bietensap toe. Als je glazuur te vloeibaar is, voeg dan nog wat bloemsuiker toe. Sprenkel het glazuur over de afgekoelde cake.