Valentijnsdag ravioli
Vier Valentijnsdag met zelfgemaakte hartvormige ravioli van roze pastadeeg met biet, gevuld met een eenvoudige ricotta/citroenvulling. Dit is een feestelijke en smaakvolle manier om een speciale maaltijd te delen.
Valentijnsdag ravioli
Vier Valentijnsdag met zelfgemaakte hartvormige ravioli van roze pastadeeg met biet, gevuld met een eenvoudige ricotta/citroenvulling. Dit is een feestelijke en smaakvolle manier om een speciale maaltijd te delen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
280 g bloem van het type 00
2 eieren
50 ml bietensap
1/2 theelepels zout
200 g ricotta
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
1/2 theelepels zwarte peper
1/4 theelepels zout
1/2 citroen
for garnish salie
Stap voor stap
Doe bloem, eieren, bietensap en 1/4 theelepel zout in de kom van de mixer met de platte menghaak. Mix op snelheid 1 tot het deeg substantie krijgt. Plaats de kneedhaak en kneed 4 minuten op snelheid 2. Voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig is of meer sap als het te droog is. Dek de kom af met huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Bevestig de pastaroller op de mixer en zet de mixer en zet deze op snelheid 2. Voer platgemaakt deeg door de rollen om het te kneden. Vouw het deeg dubbel en rol het opnieuw. Herhaal dit totdat het deeg glad en flexibel is en net zo breed is als de breedte van de roller. Bestuif de pasta licht met bloem tijdens het rollen. Pas de dikte aan en herhaal deze stap tot je rolinstelling 5 hebt bereikt.
Meng de ricotta, Parmezaanse kaas, de rest van het zout, de peper en de rasp van een halve citroenschil tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een spuitzak met een middelgrote spuitmond. Gebruik een koekjesvorm om hartvormpjes uit het uitgerolde pastadeeg te steken. Spuit een beetje ricottavulling op de helft van de hartjes en maak de rand van de pastavormen licht vochtig met een kwast. Plaats hier een ander pastahart bovenop en knijp de ravioli met je vingers dicht.
Kook de ravioli in water met flink wat zout tot ze gaan drijven. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Serveer met olie en wat extra Parmezaanse kaas, en garneer met een paar blaadjes salie.