Skip the navigation

Het lekkerste zelfgemaakte vanilleroomijs

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Vanilla ice cream

Het lekkerste zelfgemaakte vanilleroomijs

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
2h5
Rusten
2h
Totaal
4h5
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

375 ml vloeibare room

250 ml dubbelvette room

30 g poedersuiker, gezeefd

2 theelepels vanille-extract

to taste snufje zeezout

to taste optionele toevoegingen

1 theelepels espressopoeder

60 g gehakte geroosterde amandelen

85 g chocoladestukjes

1/2 theelepels muntextract of op smaak

170 g gehakt bevroren fruit

Stap voor stap

  1. Laat de vloeibare room in ijsblokbakjes ongeveer 2 uur opstijven.

  2. Doe de vloeibare room, dubbelvette room, poedersuiker, vanille en zout in de blenderbeker van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Bevestig het deksel en draai de knop naar snelheid 1. Verhoog langzaam de snelheid (naar 10 of 11). Mix in ongeveer 30 seconden tot een volledig glad mengsel. Voeg eventueel extra ingrediënten toe (zie hieronder) en pulseer twee of drie keer om die door het ijs te mengen.

  3. Doe het ijs in een luchtdicht bakje en laat het ongeveer 2 uur opstijven in de vriezer. IJs blijft in de vriezer maximaal een week goed.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis broodkom!

Gratis broodkom (t.w.v. € 179) bij aankoop van de Mixer - Artisan by You