Het lekkerste zelfgemaakte vanilleroomijs
Het lekkerste zelfgemaakte vanilleroomijs
Hulpmiddelen
Ingrediënten
375 ml vloeibare room
250 ml dubbelvette room
30 g poedersuiker, gezeefd
2 theelepels vanille-extract
to taste snufje zeezout
to taste optionele toevoegingen
1 theelepels espressopoeder
60 g gehakte geroosterde amandelen
85 g chocoladestukjes
1/2 theelepels muntextract of op smaak
170 g gehakt bevroren fruit
Stap voor stap
Laat de vloeibare room in ijsblokbakjes ongeveer 2 uur opstijven.
Doe de vloeibare room, dubbelvette room, poedersuiker, vanille en zout in de blenderbeker van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Bevestig het deksel en draai de knop naar snelheid 1. Verhoog langzaam de snelheid (naar 10 of 11). Mix in ongeveer 30 seconden tot een volledig glad mengsel. Voeg eventueel extra ingrediënten toe (zie hieronder) en pulseer twee of drie keer om die door het ijs te mengen.
Doe het ijs in een luchtdicht bakje en laat het ongeveer 2 uur opstijven in de vriezer. IJs blijft in de vriezer maximaal een week goed.