emeagif
Skip the navigation

Veganistische cupcakes

KitchenAid chef-kok

Iedereen zal dol zijn op deze heerlijke veganistische cupcakes!

Import-Recipe - Vegan cupcakes

Veganistische cupcakes

KitchenAid chef-kok

Iedereen zal dol zijn op deze heerlijke veganistische cupcakes!

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Koken
22min
Totaal
42min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

50 g bloem

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel bakpoeder

1/4 theelepel vanillepoeder

1/2 tsp baksoda

190 ml amandelmelk

130 g basterdsuiker

1 eetlepels plantaardige olie

115 g veganistische boter

440 g poedersuiker

1 theelepel vanille-extract

1 gedroogde rozenknoppen, fijngemaakt

Stap voor stap

  1. Zo maak je de cupcakes: Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zeef de bloem, het zout, het bakpoeder, het vanillepoeder en het zuiveringszout in de kom van de mixer/keukenrobot op snelheid 4. Zet apart.


  2. Doe de amandelmelk, de basterdsuiker en de plantaardige olie in een andere kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 6 gedurende 4 minuten. Verlaag de snelheid tot 4 en voeg het gezeefde bloemmengsel lepel voor lepel toe.

  3. Verdeel het beslag over 10 cupcakevormpjes. Bak 22 minuten in de oven op 175 °C.


  4. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.


  5. Zo maak je het glazuur: Doe de veganistische boter in een kom van de mixer/keukenrobot met draadgarde. Meng op snelheid 2 en voeg de poedersuiker lepel voor lepel toe.


  6. Voeg het vanille-extract toe. Verhoog de snelheid tot 10 en klop gedurende 5 minuten totdat het glazuur licht en luchtig is.


  7. Doe het glazuur in een spuitzak en spuit op de cupcakes.


  8. Maak het af door wat gedroogde rozenknoppen over de cupcakes te strooien.