Skip the navigation

Veganistische graham crackers

KitchenAid chef-kok

Een veganistische twist op de iconische krokante cracker.

vegangrahamcrackers_thumbnail.jpg

Veganistische graham crackers

KitchenAid chef-kok

Een veganistische twist op de iconische krokante cracker.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
10min
Koken
20min
Totaal
30min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

50 g bruine suiker

50 g basterdsuiker

150 g veganistische boter

200 g bloem

100 g roggemeel

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel zout

indien nodig, veganistische melk

Stap voor stap

  1. Doe beide soorten suiker en de veganistische boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele rand. Mix door elkaar op snelheid 4 tot het mengsel licht en luchtig is.

  2. Voeg de bloem, het roggemeel, kaneel, bakpoeder en zout toe. Mix op snelheid 1 tot het deeg substantie krijgt. Als het deeg te droog is, kun je een beetje veganistische melk toevoegen, 1 theelepel tegelijk.

  3. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en snijd er met een pizzasnijder rechthoeken uit. Prik met een vork enkele gaatjes in het oppervlak van de crackers.

  4. Bak 15 minuten op 175°C. Neem uit de oven en snijd de crackers opnieuw met de pizzasnijder terwijl ze nog heet zijn. Laat afkoelen op de bakplaat voordat je ze losbreekt.