emeagif
Skip the navigation

Veganistische worteltaart

KitchenAid chef-kok

Deze veganistische worteltaart is vochtig en zit boordevol smaak. En met het veganistische glazuur is het een echte traktatie voor iedereen.

vegancarrotcake_thumbnail.jpg

Veganistische worteltaart

KitchenAid chef-kok

Deze veganistische worteltaart is vochtig en zit boordevol smaak. En met het veganistische glazuur is het een echte traktatie voor iedereen.

Hulpmiddelen

StandMixer
VegetableSlicerAndShredder
Voorbereiden
20min
Koken
1h
Totaal
1h20
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

300 g wortels

310 g bloem

230 g bruine suiker

13 g bakpoeder

1,5 theelepel baksoda

2 eetlepels gebroken lijnzaad

2 theelepels kaneel

300 ml neutrale olie

100 g appelmoes

2 eetlepels appelazijn

100 g rozijnen

60 g zachte veganistische boter

110 g veganistische roomkaas

180 g poedersuiker

Stap voor stap

  1. Bevestig de snijder/rasp voor verse ingrediënten op de mixer/keukenrobot. Was en schil de wortels. Rasp de wortels op snelheid 4. Zet apart.

  2. Doe de bloem, bruine suiker, baksoda, het bakpoeder, lijnzaad en kaneel in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Zet het apparaat op snelheid 1 en meng ongeveer een minuut.

  3. Voeg de olie, appelmoes en azijn toe. Mix op snelheid 2 gedurende 1 minuut. Voeg de geraspte wortels en rozijnen toe en meng op snelheid 2 totdat alles is opgenomen.

  4. Doe het mengsel in een beklede ronde bakvorm (24 cm) en bak gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. Doe de veganistische boter in de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele rand. Mix op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg de veganistische roomkaas en de poedersuiker toe en meng gedurende 2 minuten. Gebruik een rubberen spatel om de cake te besmeren met het roomkaasglazuur.