Veganistische worteltaart
Deze veganistische worteltaart is vochtig en zit boordevol smaak. En met het veganistische glazuur is het een echte traktatie voor iedereen.
Veganistische worteltaart
Deze veganistische worteltaart is vochtig en zit boordevol smaak. En met het veganistische glazuur is het een echte traktatie voor iedereen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 g wortels
310 g bloem
230 g bruine suiker
13 g bakpoeder
1,5 theelepel baksoda
2 eetlepels gebroken lijnzaad
2 theelepels kaneel
300 ml neutrale olie
100 g appelmoes
2 eetlepels appelazijn
100 g rozijnen
60 g zachte veganistische boter
110 g veganistische roomkaas
180 g poedersuiker
Stap voor stap
Bevestig de snijder/rasp voor verse ingrediënten op de mixer/keukenrobot. Was en schil de wortels. Rasp de wortels op snelheid 4. Zet apart.
Doe de bloem, bruine suiker, baksoda, het bakpoeder, lijnzaad en kaneel in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Zet het apparaat op snelheid 1 en meng ongeveer een minuut.
Voeg de olie, appelmoes en azijn toe. Mix op snelheid 2 gedurende 1 minuut. Voeg de geraspte wortels en rozijnen toe en meng op snelheid 2 totdat alles is opgenomen.
Doe het mengsel in een beklede ronde bakvorm (24 cm) en bak gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Doe de veganistische boter in de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele rand. Mix op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg de veganistische roomkaas en de poedersuiker toe en meng gedurende 2 minuten. Gebruik een rubberen spatel om de cake te besmeren met het roomkaasglazuur.