Vijgenflatbread
Dit flatbread is perfect als je op zoek bent naar een decadente, maar gemakkelijke lunch. Het is ook een geweldige appetizer.
Vijgenflatbread
Dit flatbread is perfect als je op zoek bent naar een decadente, maar gemakkelijke lunch. Het is ook een geweldige appetizer.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g bloem
1/2 theelepel zout
60 ml neutrale olie
140 g warm water
80 g verse geitenkaas
150 g zure room
4 vijgen
210 g rol gerijpte geitenkaas
6 sneetjes prosciutto
1 theelepel verse tijm
2 eetlepels balsamicocrème
Stap voor stap
Doe de bloem en het zout in een kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Begin met mengen op snelheid 2. Voeg olie en warm water toe en mix tot een deeg.
Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol het uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Vouw de randen van het deeg om zodat je een rand krijgt.
Meng de verse geitenkaas en de zure room in een kommetje. Smeer het mengsel op beide flatbreads. Snijd de vijgen en de rol geitenkaas in plakjes. Leg de schijfjes vijgen en geitenkaas op het flatbread.
Bak 10 minuten in een op 220 °C voorverwarmde oven. Zet de oven op de grillstand en laat nog 5 minuten grillen.
Maak het flatbread af met prosciutto, verse tijm en balsamicocrème.