Worst met salie en appel
Deze zoete, kruidige worst is een echte traktatie bij het avondeten.
Worst met salie en appel
Deze zoete, kruidige worst is een echte traktatie bij het avondeten.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
333 g mager varkensvlees, in blokjes gesneden
66 g spek
2/3 theelepel zout
1/3 theelepel zwarte peper
2/3 theelepel uienpoeder
2/3 theelepel knoflookpoeder
2/3 eetlepel gehakte verse salie
2/3 appels, geschild en geraspt
1/2 m worstvel
Stap voor stap
Doe de metalen voedselmolen en het varkensvlees 30 minuten in de vriezer voordat je gaat malen.
Bevestig de metalen voedselmolen met de middelgrote maalschijf op de mixer/keukenrobot. Doe het varkensvlees en het spek in de metalen voedselmolen en maal op snelheid 4.
Voeg de salie, het zout, het uienpoeder, het knoflookpoeder, de zwarte peper en de geraspte appel toe aan het gemalen vlees. Meng alles goed en laat het mengsel 1 uur rusten op een koude plek.
Bevestig de grote worstvulkoker op de metalen voedselmolen. Schuif het worstvel over de licht ingevette koker en zorg dat er aan het einde ongeveer 10 cm overblijft. Bind het uiteinde van het vel af. Bevestig de grote worstvulkoker op de metalen voedselmolen. Schuif het worstvel over de licht ingevette koker en zorg dat er aan het einde ongeveer 10 cm overblijft. Bind het uiteinde van het vel af.
Zet de snelheidshendel op 4. Doe het gemalen vlees in de koker en duw het naar beneden tot het einde van het vel is bereikt. Draai de snelheid van de mixer/keukenrobot terug naar 2 en blijf de worst vullen tot alle vulling op is.
Schakel de mixer/keukenrobot uit en bind het andere uiteinde van het vel af. Prik eventuele luchtbellen door met een naald of tandenstoker. Maak 6 worstjes door het vel over zichzelf te draaien.
Bak de worstjes gedurende 15 minuten in een pan met boter op middelhoog vuur.