Worteltaart met zoete aardappel en roomkaasglazuur
Iedereen verdient wel eens wat extra zoetigheid in het leven, dus waarom geen zoete aardappels in je worteltaart?
Worteltaart met zoete aardappel en roomkaasglazuur
Iedereen verdient wel eens wat extra zoetigheid in het leven, dus waarom geen zoete aardappels in je worteltaart?
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 zoete aardappelen, geschild en in vieren gesneden
3 grote wortelen, geschild
4 grote eieren
240 ml plantaardige olie
240 ml karnemelk
1 theelepels vanille-extract
320 g bloem
200 g suiker
1 theelepels kaneelpoeder
1 theelepels gemalen kruidnagel
1 theelepels gemalen gember
1/2 theelepels piment
1,5 theelepels baksoda
2,5 theelepels bakpoeder
1/2 theelepels zout
230 g Boter
450 g roomkaas
350 ml zure room
1 vanillestokje, opengesneden en uitgeschraapt
450 g poedersuiker
200 g walnoten, gehakt
Stap voor stap
Verwarm de oven tot 160 °C, bekleed twee taartvormen van 23 cm met bakpapier en spuit ze in met antiaanbakspray.
Bevestig de rasptrommel op de foodprocessor, vergrendel het deksel, zet het apparaat op een hoge stand en doe de zoete aardappels en de wortels één voor één in de vultrechter. Gebruik de stamper om ze te raspen. Schakel het apparaat uit als je klaar bent en zet de geraspte groenten apart.
ln de mengkom van de mixer waarop je de platte menghaak hebt bevestigd doe je de eieren, de olie, de vanille en de karnemelk. Zet de mixer op snelheid 3, meng totdat alles is verwerkt, voeg dan de zoete aardappels en de wortels toe en meng alles door elkaar.
Zeef in een andere kom de bloem, de suiker, de kaneel, de kruidnagel, de gember, de baksoda, het bakpoeder, het zout en het piment. Voeg de droge ingrediënten langzaam toe aan de natte en meng alles handmatig met een spatel totdat alle ingrediënten zijn verwerkt.
Stort het beslag in de taartvormen en bak 25 tot 30 minuten of totdat het midden stevig is. Haal de taartvormen uit de oven en laat ze afkoelen op een rek.
Voor het glazuur doe je de boter, de roomkaas, de zure room en de vanille in de mengkom van de mixer waarop je de draadgarde hebt bevestigd. Zet de mixer op snelheid 6 en klop alles tot een gladde massa. Voeg langzaam de poedersuiker toe totdat het glazuur glad is. Bestrijk een laag met glazuur, en ook de zijkanten en de bovenkant. Strooi er gehakte walnoten overheen, indien gewenst.