Yoghurt honingijs met geroosterde amandelen
Yoghurt honingijs met geroosterde amandelen
Hulpmiddelen
Ingrediënten
60 g poedersuiker
250 g yoghurt
60 ml melk
60 ml room
25 g honing
1 eetlepel johannesbroodpitmeel
5 g geroosterde geschaafde amandelen
Stap voor stap
Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.
Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Doe er de yoghurt, suiker, melk, room en honing in. Klop 3-4 minuten op snelheid 4 tot alles goed gemengd is.
Verwijder de kom, bevestig de roomijsmaker en sluit de roerstok aan.
Zet de keukenrobot op snelheid 1, giet het mengsel in de kom van de roomijsmaker en zet de roerstok 20-30 minuten (afhankelijk van de temperatuur in de kamer) aan.
Haal de kom eraf en verdeel het ijs met een ijsschep over coupes.
Garneer met de amandelen en extra honing en serveer direct.
Voeg 2 eetlepels rozijnen en fijngeraspte sinaasappelschil toe aan het mengsel.