Zelfgemaakte irish coffee
Irish coffee is het drankje voor de durfals onder de koffieliefhebbers. een combinatie van koffie en Ierse whisky met een delicaat laagje dikke slagroom, een feestje voor alledag.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1 theelepel
lichtbruine suiker (demerara)
1 theelepel
bruine suiker (muscovado)
25 ml (1 shot)
espresso
35 ml
ierse whisky
35 ml
slagroom
naar smaak
vers geraspte nootmuskaat
Stap voor stap
Vul met behulp van het stoompijpje een hittebestendig glas met heet water om het voor te verwarmen.
Giet wat water uit en voeg toe: 1 theelepel lichtbruine suiker (Demerara) en 1 theelepel bruine suiker (Muscovado).
Bereid de espresso-shot in het glas.
Schenk de hete espresso over op de opgeloste suiker en giet er vervolgens de whisky bij.
Klop de slagroom in een aparte kom met een handmixer of handmatig met een garde tot er zachte pieken ontstaan. De slagroom moet dik maar nog steeds wat lopend zijn. Giet het mengsel langzaam over een warme lepel op de koffie en let erop dat het oppervlak van de koffie niet breekt.
Garneer met wat geraspte nootmuskaat!