emeagif
Skip the navigation

Hulpmiddelen

CoffeeMachine
Voorbereiden
5min
Totaal
5min
Serveren
1
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
12 Pumpkin spiced latte.JPG

Pumpkin spice latte

KitchenAid chef-kok

Dit seizoensgebonden drankje mengt traditionele smaken van herfstspecerijen met gestoomde melk en espresso. Geniet ervan met een toefje slagroom!

Hulpmiddelen

CoffeeMachine
Voorbereiden
5min
Totaal
5min
Serveren
1
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 een snufje kaneel

Een snufje gember

Een snufje nootmuskaat

Een snufje kruidnagel

1/2 eetlepel bruine suiker

230 ml melk

1 theelepel vanille-extract

2 eetlepels pompoenpuree

50 ml (1 dubbele) espresso

Stap voor stap

  1. Meng de specerijen en de suiker.

  2. Doe specerijen, suiker en melk in een steelpan op matig vuur en klop voorzichtig.

  3. Klop het vanille-extract en de pompoenpuree erin en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Bereid ondertussen de dubbele shot espresso in je favoriete mok.

  5. Voeg het melkmengsel toe aan de espresso

  6. Garneer met slagroom en bestrooi met vers geraspte kaneel.

  7. Gebruik havermelk voor een zuivelvrij alternatief.