Zelfgemaakte rode currypasta
Vergeet curry uit de winkel, want deze geurige rode currypasta kun je zelf thuis maken.
Zelfgemaakte rode currypasta
Vergeet curry uit de winkel, want deze geurige rode currypasta kun je zelf thuis maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 theelepel komijnzaadjes
1 theelepel korianderzaadjes
1,5 sjalotten
2 knoflook
2 rode chilipepers
2 cm verse gember
1 limoenen
1,5 stengels citroengras
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
1/2 eetlepel verse koriander
Stap voor stap
Doe de komijn- en korianderzaadjes in een vijzel en vermaal ze een klein beetje. Doe ze in de foodprocessor.
Pel de sjalotten en snijd ze in vieren. Doe ze in de foodprocessor.
Pel de knoflook en hak de teentjes in grove stukken. Doe ze in de foodprocessor.
Snijd de chilipepers in tweeën en verwijder de zaden. Doe ze in de foodprocessor.
Voeg de geraspte gember en limoenschil toe. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de foodprocessor.
Voeg citroengras, paprikapoeder, zout en verse koriander toe.
Meng alles op stand 2 van de foodprocessor tot een grove pasta ontstaat. Schraap zo nodig langs de zijkanten naar beneden.
Je kunt wat olie toevoegen om de pasta romiger te maken. Je kunt de pasta maximaal 10 dagen in de koelkast bewaren.