Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g zoete aardappelen, gekookt
1 banaan
120 ml spuitwater
150 ml havermelk
100 g speltbloem
1 eetlepel chiameel of chiazaad
1 snufje zout
1 eetlepel ongeraffineerde suiker of kokossuiker
Stap voor stap
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in grote blokjes en kook tot ze zacht zijn.
Giet de aardappelen af en bewaar ze.
Pel de banaan en meng deze door de havermelk.
Voeg de resterende ingrediënten toe, draai het deksel vast en mix opnieuw tot een glad mengsel.
Laat het beslag 20 minuten staan om eventuele klontjes op te lossen en de chia effectief te maken.
Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op een matig vuur.
Gebruik 2 eetlepels beslag per pannenkoek en bak de pannenkoek 2 tot 3 minuten aan beide kanten.
Doe hetzelfde met het resterende beslag.
Serveer eventueel met bessen, yoghurt, vanille-ijs en ahornsiroop.