Skip the navigation

Zuurstokkoekjes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
candycanecookies_thumbnail.jpg

Deze koekjes zijn niet alleen heerlijk om in warme chocolademelk te dippen, maar ze vullen je keuken ook met de heerlijke geur van kruiden.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden15min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
CookiePressCookiePress

Ingrediënten

Serveren

260 g

boter, op kamertemperatuur

300 g

bruine suiker

300 g

lichtbruine suiker

2

eieren

1 kg

bloem

2 eetlepels

gingerbreadkruiden

2 theelepel

zout

3 eetlepels

bakpoeder

110 ml

water

Stap voor stap

  1. Doe de boter en de twee soorten suiker in de kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 4 tot het mengsel luchtig is. Voeg de eieren toe en meng tot de eieren volledig zijn opgenomen.

  2. Verlaag de snelheid naar 1 en voeg geleidelijk de bloem, gingerbreadkruiden, het zout en bakpoeder toe. Voeg het water toe en meng tot het deeg stevig is.

  3. Bevestig het koekjesaccessoire op de mixer/keukenrobot, kies de ronde vorm en voer het koekjesdeeg door de vultrechter. Vang het deeg op een bakplaat met bakpapier op en snijd elke reep in een staaf van 7 cm.

  4. Vorm zuurstokjes van het gesneden koekjesdeeg en bak ze 20 minuten lang in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.