Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe alles in een kookpan samen met 2 eetlepels water en de bruine suiker. Verwarm op een matig vuur en kook 5 minuten tot de rabarber zacht is geworden. Zet opzij. Was ondertussen de aardbeien, verwijder de kroontjes, snij in twee en zet opzij.
Ingrediënten
Stap 1
Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe alles in een kookpan samen met 2 eetlepels water en de bruine suiker. Verwarm op een matig vuur en kook 5 minuten tot de rabarber zacht is geworden. Zet opzij. Was ondertussen de aardbeien, verwijder de kroontjes, snij in twee en zet opzij.
Stap 2
Maak de crumble. Doe de boter in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot, bevestig de platte menghaak en klop op de laagste stand tot de boter room wordt. Voeg het vanille-extract, de poedersuiker en het ei toe. Blijf kloppen tot je een glad deeg glad krijgt.
Stap 3
Voeg het amandelmeel en de helft van de witte bloem toe. Blijf op de laagste stand kloppen en voeg de rest van de bloem toe. Klop nog 1 minuut en schakel de mixer/keukenrobot vervolgens uit. Giet het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed. Maak vervolgens van het deeg een bal, doe deze in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koeklast.
Stap 4
Rol de helft van het deeg met een deegrol uit tussen twee vellen bakpapier. Leg het deeg in een rechthoekige springvorm van 12 x 35 cm. Druk het deeg plat met je vingers. Het zal erg korrelig zijn, voeg dus stukjes toe om eventuele gaten op te vullen. Doorprik de bodem met een vork en zet ongeveer 15 minuten in de koelkast.
Stap 5
Verwarm de KitchenAid Multifunctionele oven voor op 200°C. Bak het deeg voor de onderkant van de crumble 10 minuten in de oven, haal de vorm uit de oven en leg de rabarber en aardbeien er bovenop. Gebruik de andere helft van het deeg voor de kruimels en verdeel deze over de aardbeien - dit vormt de crumble.
Stap 6
Bak 20 minuten in de oven, haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen voordat je de crumble uit de vorm verwijdert. Bestrooi met poedersuiker en dien op.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Csaba Dalla Zorza
Stap 1
Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe alles in een kookpan samen met 2 eetlepels water en de bruine suiker. Verwarm op een matig vuur en kook 5 minuten tot de rabarber zacht is geworden. Zet opzij. Was ondertussen de aardbeien, verwijder de kroontjes, snij in twee en zet opzij.
Stap 2
Maak de crumble. Doe de boter in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot, bevestig de platte menghaak en klop op de laagste stand tot de boter room wordt. Voeg het vanille-extract, de poedersuiker en het ei toe. Blijf kloppen tot je een glad deeg glad krijgt.
Stap 3
Voeg het amandelmeel en de helft van de witte bloem toe. Blijf op de laagste stand kloppen en voeg de rest van de bloem toe. Klop nog 1 minuut en schakel de mixer/keukenrobot vervolgens uit. Giet het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed. Maak vervolgens van het deeg een bal, doe deze in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koeklast.
Stap 4
Rol de helft van het deeg met een deegrol uit tussen twee vellen bakpapier. Leg het deeg in een rechthoekige springvorm van 12 x 35 cm. Druk het deeg plat met je vingers. Het zal erg korrelig zijn, voeg dus stukjes toe om eventuele gaten op te vullen. Doorprik de bodem met een vork en zet ongeveer 15 minuten in de koelkast.
Stap 5
Verwarm de KitchenAid Multifunctionele oven voor op 200°C. Bak het deeg voor de onderkant van de crumble 10 minuten in de oven, haal de vorm uit de oven en leg de rabarber en aardbeien er bovenop. Gebruik de andere helft van het deeg voor de kruimels en verdeel deze over de aardbeien - dit vormt de crumble.
Stap 6
Bak 20 minuten in de oven, haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen voordat je de crumble uit de vorm verwijdert. Bestrooi met poedersuiker en dien op.