Skip the navigation

Bosbessenscones

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Homemade blueberry scones

De lekkerste bosbessenscones die je ooit zult eten.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden20min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

350 g

zelfrijzend bakmeel

1 theelepel

bakpoeder

85 g

bakpoeder

120 g

bruine suiker

525 ml

melk, warm

450 g

bosbessen

Stap voor stap

  1. Doe bloem, bakpoeder, suiker en boter in de kom van de mixer/keukenrobot.

  2. Bevestig de platte menghaak en zet de snelheidshendel op 4. Meng gedurende 1 minuut.

  3. Voeg tijdens het mengen langzaam warme melk toe en meng nog een minuut tot er deeg ontstaat.

  4. Voeg de bosbessen toe en mix 30 seconden op snelheid 1.

  5. Leg het deeg op het met bloem bestoven oppervlak en maak een cirkel.

  6. Snijd de cirkel in 6 stukken. Bestrijk de stukken met wat melk.

  7. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.