Chocolate chip muffins
Eenvoudig zelfgebakken chocolate chip muffins waar iedereen dol op is.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
370 g
bloem
4 theelepel
bakpoeder
200 g
suiker
1/2 theelepel
zout
1/2 theelepel
vanille-extract
80 ml
zonnebloemolie
250 ml
melk
65 g
gesmolten boter
2
eieren
50 g
zure room
200 g
pure chocolade
Stap voor stap
Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout en het vanille-extract in de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak.
Meng gedurende 30 seconden op roersnelheid.
Plaats een nieuwe kom op de mixer/keukenrobot en doe hier zonnebloemolie, melk, gesmolten boter, eieren en zure room in. Mix op snelheid 2 gedurende 1 minuut.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en mix op snelheid 2 totdat alles net gemengd is.
Doe de chocolade in een blender en laat deze op snelheid 1 draaien totdat de chocolade gehakt is.
Voeg de chocolade toe aan het muffinbeslag. Mix op snelheid 1 tot alles net gemengd is.
Plaats muffinbakjes in een muffinvorm voor 12 muffins.
Verdeel het beslag over de muffinvorm en vul de bakjes tot bijna helemaal bovenaan.
Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C totdat de bovenkanten goudbruin zijn en het midden gaar is.