Skip the navigation

Citroencakedonuts met hibiscusglazuur

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
lemoncakedonut_thumbnail.jpg

Als je een lichtere, frissere draai wilt geven aan de klassieke donut, is dit recept perfect voor jou!.

Duration
Totaal52min
Voorbereiden15min
Koken37min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

250 ml

water

350 g

basterdsuiker

2 eetlepels

gedroogde hibiscus

75 g

aardbeien, vers of bevroren

2

citroenen

120 g

boter, op kamertemperatuur

2 theelepels

vanille-extract

1 theelepels

zout

4

eieren

75 g

zure room

250 g

bloem

1 theelepel

bakpoeder

130 g

poedersuiker

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je 8 donuts.

  2. Doe het water, 250 g basterdsuiker, de gedroogde hibiscus en aardbeien in een kleine steelpan. Breng het aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Zeef het mengsel om de hibiscus en aardbeien te verwijderen. Giet het terug in de steelpan en laat het nog 15 minuten sudderen totdat een siroop-achtige consistentie ontstaat. Zet apart en laat afkoelen.

  3. Doe de resterende suiker en rasp van de citroenen in de kom van een mixer/keukenrobot met de deeghaken en mix op snelheid 4 totdat de suiker de consistentie van nat zand heeft. Voeg de boter, het vanille-extract en het zout toe en meng op snelheid 6 totdat het mengsel een bleke kleur krijgt. Voeg de eieren en de zure room toe en mix goed door elkaar. Schraap langs de zijkanten van de mengkom, indien nodig. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix op snelheid 1 totdat alles net gemengd is.

  4. Spuit het beslag in een ingevette donutbakvorm. Zorg dat de vorm niet te vol is, want de donuts rijzen nog in de oven. Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat afkoelen op een rooster.

  5. Meng de poedersuiker, 8 theelepels van de hibiscussiroop en optioneel een druppel roze voedselkleurstof als je graag een levendiger effect wilt. Meng het geheel door elkaar. Doop de donuts in het glazuur en serveer.