Ingrediënten
Stap 1
Maak de salie-honingsiroop. Doe de honing, de salie en het water in een steelpan met 5 takjes verse salie. Verwarm op middelhoog vuur tot het mengsel begint te borrelen. Zet het vuur iets lager en laat het mengsel 15 minuten zacht pruttelen. Zet het vuur uit en laat het mengsel 30 minuten afkoelen. Haal dan de salie eruit.
Stap 2
Doe de bevroren ananas, de wodka, het limoensap en de salie-honingsiroop in de blender. Meng op de smoothiestand en laat de hele cyclus lopen. Serveer direct en garneer met een geroosterd salieblad. Opmerking: je kunt de salieblaadjes roosteren door ze met een tang vast te houden en ze boven een vlam te houden tot de randjes licht gebrand zijn. Heb je geen diepvriesananas? Gebruik dan een verse. Haal eerst de schil eraf en de kern eruit. Snijd het ananasvlees in lange repen en snijd de repen in kleine blokjes. Verdeel de blokjes in een enkele laag over een plaat en zet ze in de vriezer totdat ze helemaal bevroren zijn (ongeveer 30-45 minuten).
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Maak de salie-honingsiroop. Doe de honing, de salie en het water in een steelpan met 5 takjes verse salie. Verwarm op middelhoog vuur tot het mengsel begint te borrelen. Zet het vuur iets lager en laat het mengsel 15 minuten zacht pruttelen. Zet het vuur uit en laat het mengsel 30 minuten afkoelen. Haal dan de salie eruit.
Stap 2
Doe de bevroren ananas, de wodka, het limoensap en de salie-honingsiroop in de blender. Meng op de smoothiestand en laat de hele cyclus lopen. Serveer direct en garneer met een geroosterd salieblad. Opmerking: je kunt de salieblaadjes roosteren door ze met een tang vast te houden en ze boven een vlam te houden tot de randjes licht gebrand zijn. Heb je geen diepvriesananas? Gebruik dan een verse. Haal eerst de schil eraf en de kern eruit. Snijd het ananasvlees in lange repen en snijd de repen in kleine blokjes. Verdeel de blokjes in een enkele laag over een plaat en zet ze in de vriezer totdat ze helemaal bevroren zijn (ongeveer 30-45 minuten).