Vorige bladzijde
Kinderen & Gezin

Gehaktbrood

Niets biedt meer troost dan dit klassieke gehaktbrood!.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

15

Ingrediënten

10

Stappen

Tijd

15'

Voorbereiding

70'

Koken

85'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • 1/3ui
  • 2/3 teentjeknoflook
  • 1/3 eetlepelboter
  • 33,3 gbrood
  • -verse tijm
  • 333,3 grundergehakt
  • 1/3 theelepelpaprikapoeder
  • 1/3 eetlepelworcestersaus
  • 1/3ei
  • 1/3 theelepelpeper
  • 1/3 theelepelzout
  • 83,3 mlmelk
  • 1/2 eetlepelketchup
  • 1/2 eetlepelbruine suiker
  • 1/2 eetlepelmosterd
  • 2/3ui
  • 1/3 teenknoflook
  • 2/3 eetlepelboter
  • 66,7 gbrood
  • -verse tijm
  • 666,7 grundergehakt
  • 2/3 theelepelpaprikapoeder
  • 2/3 eetlepelworcestersaus
  • 2/3ei
  • 2/3 theelepelpeper
  • 2/3 theelepelzout
  • 166,7 mlmelk
  • 1 eetlepelketchup
  • 1 eetlepelbruine suiker
  • 1 eetlepelmosterd
  • 1ui
  • 2 teentjesknoflook
  • 1 eetlepelboter
  • 100 gbrood
  • -verse tijm
  • 1 kgrundergehakt
  • 1 theelepelpaprikapoeder
  • 1 eetlepelworcestersaus
  • 1ei
  • 1 theelepelpeper
  • 1 theelepelzout
  • 250 mlmelk
  • 1,5 eetlepelketchup
  • 1,5 eetlepelbruine suiker
  • 1,5 eetlepelmosterd
Maak het nu
  • Stap 1

    Schil en snipper de ui en knoflook grof.

  • Stap 2

    Voeg ze toe aan de foodprocessor met daaraan het multifunctionele roestvrijstalen mes. Pulseer totdat de uien en knoflook zijn fijngehakt.

  • Stap 3

    Smelt de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur in een pan totdat ze bruin zijn.

  • Stap 4

    Doe het brood en de tijm in de foodprocessor met daaraan het multifunctionele roestvrijstalen mes. Mix op snelheid 1 totdat het brood uit fijne kruimels bestaat. Zet apart.

  • Stap 5

    Bevestig de platte menghaak aan de mixer/keukenrobot en plaats in de kom: rundergehakt, paprikapoeder, worcestersaus, ei, gebakken uien en knoflook, broodkruimels, peper, zout en de helft van de melk.

  • Stap 6

    Mix op snelheid 2 en giet de andere helft van de melk erbij.

  • Stap 7

    Leg het vlees op een bakplaat met bakpapier en vorm met je handen het gehaktbrood. Gebruik een scherp mes om een patroon te snijden op de bovenkant van het brood.

  • Stap 8

    Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

  • Stap 9

    Mix in een aparte kom met een lepel de ketchup, bruine suiker en mosterd.

  • Stap 10

    Smeer na 35 minuten de bovenkant van het gehaktbrood in met een royale hoeveelheid saus. Plaats het gehaktbrood terug in de oven en bak het nog eens 35 minuten.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Gehaktbrood

Stap 1

Schil en snipper de ui en knoflook grof.

Stap 2

Voeg ze toe aan de foodprocessor met daaraan het multifunctionele roestvrijstalen mes. Pulseer totdat de uien en knoflook zijn fijngehakt.

Stap 3

Smelt de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur in een pan totdat ze bruin zijn.

Stap 4

Doe het brood en de tijm in de foodprocessor met daaraan het multifunctionele roestvrijstalen mes. Mix op snelheid 1 totdat het brood uit fijne kruimels bestaat. Zet apart.

Stap 5

Bevestig de platte menghaak aan de mixer/keukenrobot en plaats in de kom: rundergehakt, paprikapoeder, worcestersaus, ei, gebakken uien en knoflook, broodkruimels, peper, zout en de helft van de melk.

Stap 6

Mix op snelheid 2 en giet de andere helft van de melk erbij.

Stap 7

Leg het vlees op een bakplaat met bakpapier en vorm met je handen het gehaktbrood. Gebruik een scherp mes om een patroon te snijden op de bovenkant van het brood.

Stap 8

Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Stap 9

Mix in een aparte kom met een lepel de ketchup, bruine suiker en mosterd.

Stap 10

Smeer na 35 minuten de bovenkant van het gehaktbrood in met een royale hoeveelheid saus. Plaats het gehaktbrood terug in de oven en bak het nog eens 35 minuten.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.