Vorige bladzijde
Zoete obsessies

Geroosterde cake met kokosnoot, honing en gember

Een zoete honingcake met de kick van gember en heerlijk roomkaasglazuur waarvan je smaakpapillen feest gaan vieren. Gebruik je KitchenAid mixer om dit recept te proberen.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

8

Ingrediënten

13

Stappen

Tijd

40'

Voorbereiding

30'

Koken

70'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • -antikleefspray van plantaardige olie
  • 240 gstandaardbloem (plus extra om de cakevorm te bestuiven)
  • 1 theelepelzout
  • 2 theelepelsbakpoeder
  • 230 gkokosmelk
  • ½ theelepelverse geraspte gember
  • 170 ghoning
  • 110 mlkoolzaadolie
  • 225 gongezouten boter op kamertemperatuur
  • 270 gsuiker
  • 4grote eieren
  • 2grote eierdooiers
  • 200 gongezoete geraspte kokos
  • 450 groomkaas, kamertemperatuur
  • 225 gongezouten boter, voor het glazuur, op kamertemperatuur
  • ¼ theelepelzout
  • 600 gpoedersuiker, gezeefd
  • 2 theelepelscitroenrasp
  • 255 gkokossnippers
Maak het nu
  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Spuit twee ronde cakevormen (22-24 cm) licht in met antikleefspray en bestuif met bloem.

  • Stap 2

    Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. Zet apart.

  • Stap 3

    Meng de kokosmelk, gember, honing en koolzaadolie in een aparte kom. Zet apart.

  • Stap 4

    Doe de boter en suiker in de mengkom. Mix met platte menghaak op snelheid 8 gedurende 3-4 minuten tot het mengsel licht en luchtig is.

  • Stap 5

    Verlaag de snelheid tot 4 en voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mengt. Herhaal daarna dit proces met de dooiers.

  • Stap 6

    Verlaag de snelheid naar 2 en voeg geleidelijk zowel je droge als je natte mengsel toe. Wissel af tussen de kommen tot de inhoud van beide kommen is toegevoegd. Verlaag de snelheid tot 1, voeg de geraspte kokos toe en roer zachtjes.

  • Stap 7

    Verdeel het cakebeslag over de 2 cakevormen.

  • Stap 8

    Bak 22 tot 27 minuten op 180 °C. Zet de cakevormen op een rooster en laat ze 5 minuten afkoelen. Haal de cakes uit de vormen en laat ze helemaal afkoelen.

  • Stap 9

    Leg de kokossnippers op een bakplaat met opstaande rand en rooster ze 4-7 minuten in de oven op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.

  • Stap 10

    Maak het glazuur. Klop met een mixer de roomkaas, de boter, de citroenrasp en het zout op hoge snelheid in 2-3 minuten tot een glad mengsel.

  • Stap 11

    Voeg 480 g poedersuiker toe en mix gedurende 30 seconden op snelheid 1. Verhoog de snelheid vervolgens naar snelheid 6 en mix nog 2 minuten.

  • Stap 12

    Snijd beide cakes horizontaal doormidden. Leg 1 laag met de gesneden kant naar boven op een taartplateau of bord. Bedek de cake met een dikke laag glazuur. Leg hier een laag cake op, gevolgd door nog een laag glazuur. Herhaal dit met de rest van de cakelagen en het glazuur.

  • Stap 13

    Bedek de hele cake met glazuur en laat hem 30 minuten koelen in de koelkast. Zodra het glazuur is gestold (maar niet gehard), plak je voorzichtig handjesvol geroosterde kokossnippers aan de zijkanten en bovenkant van de cake.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Geroosterde cake met kokosnoot, honing en gember

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Spuit twee ronde cakevormen (22-24 cm) licht in met antikleefspray en bestuif met bloem.

Stap 2

Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. Zet apart.

Stap 3

Meng de kokosmelk, gember, honing en koolzaadolie in een aparte kom. Zet apart.

Stap 4

Doe de boter en suiker in de mengkom. Mix met platte menghaak op snelheid 8 gedurende 3-4 minuten tot het mengsel licht en luchtig is.

Stap 5

Verlaag de snelheid tot 4 en voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mengt. Herhaal daarna dit proces met de dooiers.

Stap 6

Verlaag de snelheid naar 2 en voeg geleidelijk zowel je droge als je natte mengsel toe. Wissel af tussen de kommen tot de inhoud van beide kommen is toegevoegd. Verlaag de snelheid tot 1, voeg de geraspte kokos toe en roer zachtjes.

Stap 7

Verdeel het cakebeslag over de 2 cakevormen.

Stap 8

Bak 22 tot 27 minuten op 180 °C. Zet de cakevormen op een rooster en laat ze 5 minuten afkoelen. Haal de cakes uit de vormen en laat ze helemaal afkoelen.

Stap 9

Leg de kokossnippers op een bakplaat met opstaande rand en rooster ze 4-7 minuten in de oven op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.

Stap 10

Maak het glazuur. Klop met een mixer de roomkaas, de boter, de citroenrasp en het zout op hoge snelheid in 2-3 minuten tot een glad mengsel.

Stap 11

Voeg 480 g poedersuiker toe en mix gedurende 30 seconden op snelheid 1. Verhoog de snelheid vervolgens naar snelheid 6 en mix nog 2 minuten.

Stap 12

Snijd beide cakes horizontaal doormidden. Leg 1 laag met de gesneden kant naar boven op een taartplateau of bord. Bedek de cake met een dikke laag glazuur. Leg hier een laag cake op, gevolgd door nog een laag glazuur. Herhaal dit met de rest van de cakelagen en het glazuur.

Stap 13

Bedek de hele cake met glazuur en laat hem 30 minuten koelen in de koelkast. Zodra het glazuur is gestold (maar niet gehard), plak je voorzichtig handjesvol geroosterde kokossnippers aan de zijkanten en bovenkant van de cake.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.