Vorige bladzijde

Glutenvrij sodabrood

Voor het sodabrood, verwarm de Twelix oven voor op 200°C op de Hete lucht stand en bevestigt de deeghaak aan de mixer/keukenrobot.

Begin met koken

Details

6

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

60'

Voorbereiding

60'

Totaal

Ingrediënten

  • 275 grijstmeel
  • 50 gtapiocazetmeel
  • 250 mlkarnemelk
  • 1groot ei
  • 2 tlnatriumbicarbonaat
  • 1 tlzout
Maak het nu
  • Stap 1

    Voor het sodabrood, verwarm de Twelix oven voor op 200°C op de Hete lucht stand en bevestigt de deeghaak aan de mixer/keukenrobot.

  • Stap 2

    Doe het rijstmeel, het tapiocazetmeel, het zout en het bakpoeder in de kom van de mixer/keukenrobot en mix 1 à 2 minuten op lage snelheid tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd. Mix in een beker de karnemelk met het ei en voeg dit bij de droge ingrediënten terwijl de mixer/keukenrobot op lage snelheid blijft draaien.

  • Stap 3

    Mix slechts 1 à 2 minuten tot het mengsel een enigszins kleverig mengsel vormt (als het deeg te droog wordt, voeg dan een weinig karnemelk toe en als het deeg te nat is, voeg dan wat extra rijstmeel toe) en leg het daarna op een met bloem bestoven werkoppervlak. Breng het deeg heel voorzichtig samen tot een bal. Kneed het deeg zeker niet. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat extra rijstmeel over. Snijd met een groot kartelmes een X van 1 à 2 cm diep in het brood en bak het vervolgens in een voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot het goudbruin is.

  • Stap 4

    Laat het ongeveer 15 minuten afkoelen vooraleer het warm op te dienen. Het brood wordt het best warm opgediend op de dag waarop het werd bereid.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak en snij ze uit...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Smelt de chocolade. Mix de olijven en tijmblaadjes in de blender . Meng terwijl de motor draait geleidelijk...

  • 10' Voorbereiding

Mini-courgettequiche

Verwam de Twelix Artisan oven op 180°C/gasstand 4.

  • 60' Voorbereiding

Glutenvrij sodabrood

Stap 1

Voor het sodabrood, verwarm de Twelix oven voor op 200°C op de Hete lucht stand en bevestigt de deeghaak aan de mixer/keukenrobot.

Stap 2

Doe het rijstmeel, het tapiocazetmeel, het zout en het bakpoeder in de kom van de mixer/keukenrobot en mix 1 à 2 minuten op lage snelheid tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd. Mix in een beker de karnemelk met het ei en voeg dit bij de droge ingrediënten terwijl de mixer/keukenrobot op lage snelheid blijft draaien.

Stap 3

Mix slechts 1 à 2 minuten tot het mengsel een enigszins kleverig mengsel vormt (als het deeg te droog wordt, voeg dan een weinig karnemelk toe en als het deeg te nat is, voeg dan wat extra rijstmeel toe) en leg het daarna op een met bloem bestoven werkoppervlak. Breng het deeg heel voorzichtig samen tot een bal. Kneed het deeg zeker niet. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat extra rijstmeel over. Snijd met een groot kartelmes een X van 1 à 2 cm diep in het brood en bak het vervolgens in een voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot het goudbruin is.

Stap 4

Laat het ongeveer 15 minuten afkoelen vooraleer het warm op te dienen. Het brood wordt het best warm opgediend op de dag waarop het werd bereid.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.